De honden spiegelen jouw onderliggende emotie

De honden waarmee ik in een sessie samenwerk mogen vooral zichzelf zijn. Er worden geen kunstjes van ze verwacht. Ze hebben dan ook geen opleiding voor therapiehond achter de rug. Maar juist door hun natuurlijke gedrag spiegelen ze zo puur mogelijk de onderliggende emotie bij jou in een sessie. Wel weten de honden wanneer ze met mij mee ‘aan het werk’ mogen. Ik gebruik daarvoor een eigen riem zodat ze herkennen dat ze mee op pad gaan.

Het is fijn om met verschillende karakters aan honden te werken. Het ene temperament van een hond kan bijvoorbeeld veel beter aansluiten bij een coachee of in een bepaalde trainingssessie. Ook is het belangrijk dat de honden tussentijds voldoende rust krijgen. Ze worden daardoor niet overbelast. Om de groep te versterken verwelkomt SpiegelCoach ♣ Marije er daarom op korte termijn nog graag een derde roedelgenoot bij.

Obi is een podenco en in 2015 geboren in Spanje. Wanneer weten we niet precies. En ook niet wat hij in zijn eerste jonge jaren heeft meegemaakt. Maar dat maakt hem juist zo ‘street wise’. Hij is niet voor één gat te vangen. Zijn neus is zijn alles en geen enkele geur gaat aan hem voorbij. Als we samen speuren naar wat lekkers maakt Obi dat heel erg blij.

Maar naast dat hij een echte jachthond is, kan hij ook heel rustig tegen je aan liggen en toont hij je zijn gevoelige kant. Voor kinderen is hij vooral heel erg lief. Hij geniet er daarom extra van wanneer hij als een leesmaatje heerlijk tegen je aan mag liggen.

Obi leert ons dat je nooit zomaar op mag geven. Of het nou gaat om het op zoek zijn naar wat lekkers of de ups-and-downs in het leven. Hij spiegelt ons dat je met geduld en liefde voor jezelf maar ook naar elkaar, hij je beste vriend kan worden.

In 2014 is Terra geboren. Een cockerspaniël die het leven ervaart als een feestje. Niets is te gek en geen berg is te hoog. Ze is een echte allemansvriend.  En als een clowntje trekt ze alles uit de kast om van jou een dikke knuffel te krijgen. Met haar neus al snuffelend aan de grond voelt ze zich het fijnst. De beloning is groot wanneer we met een spelletje zoeken naar wat lekkers.

De kwaliteit van Terra is dat ze jou heel zuiver spiegelt hoe jij in je vel zit. Heel druk of heel rustig, Terra geeft het gelijk terug met haar houding en gedrag.

De les van Terra is dat ze met al haar blijheid en onbevangenheid de wereld zonnig tegemoet treedt. Lekker leven in het nu en geen angst voor wat komen gaat. Haar levensmotto is: neem het leven niet te serieus.

Wil je kennismaken met Obi of Terra?